Voor welke aandoeningen/indicaties bij volwassenen en kinderen 

 

Kinderen Kinderen worden apart benoemd, omdat ze steeds meer thuis moeten raken in hun lichaam. Dit kan met allerlei klachten gepaard gaan. Voor een groot deel zal dit ook vanzelf oplossen, maar het kan ook tot problemen leiden. Uitwendige therapie helpt het kind om een verbinding aan te gaan met zijn of haar eigen lichaam en vertrouwen in zichzelf te krijgen. Dit kan zich uiten bij kinderen door minder verlegen te zijn, rustiger te worden,  beter te slapen, minder vaak ziek zijn, vrolijker te worden of zich beter te kunnen concentreren.

 

Zwangerschapsproblemen

Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel met de aanstaande moeder en haar lichaam. Er zal een nieuw evenwicht gevonden kunnen worden nu het lichaam zwanger is. Wanneer dit niet lukt, kan het lichaam gaan protesteren door bijvoorbeeld een harde buik of verlies aan concentratie. Met uitwendige therapie kan het evenwicht weer herstel worden. 

 

Overprikkeld/overspannen/ADHD/High Sensitive

Geluiden, geuren, prikkels, stemmingen van anderen komen te veel binnen en kunnen moeilijk verwerkt worden. Door uitwendige therapie worden prikkels gemakkelijker verwerkt. Dit werkt ook door in beter slapen en beter met eigen grenzen om kunnen gaan.

 

Autisme

Volwassenen en kinderen met autisme ervaren hun lichaam moeilijk. Ritmische inwrijvingen kunnen helpen deze verbinding tot stand te brengen. Van daaruit kan er een verbinding met de buitenwereld op gang komen.

 

Infectieziektes (o.a. bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, blaasontsteking)

Door middel van plaatselijke kompressen, kunnen de ontstekingen geremd worden en het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Door ritmische inwrijvingen wordt dit laatste verder ondersteund.

 

Chronische ziekte of handicap

Uitwendige therapie werkt ondersteunend om met de ziekte om te gaan. Het ondersteund de vitaliteit. 

 

Overgangen

Tijdens het leven zijn er verschillende overgangen, die te maken hebben met de wetmatigheden van de levensloop. De 'overgang' is daar de bekendste van. Maar ook de puberteit is een overgang. Deze gaan gepaard met fysieke veranderingen, welke een kleine of grote crisis kunnen veroorzaken. Ook zijn er in het leven persoonlijke overgangen, zoals met pensioen gaan, die minder gemakkelijk verlopen dan men had gedacht. Uitwendige therapie kan daarin ondersteunend zijn, zodat de crisis omgevormd kan worden tot een nieuwe verworvenheid. 

 

 

Pijnklachten

Klachten die al of niet medisch aantoonbaar zijn. Door uitwendige therapie en/of het toepassen van plaatselijke kompressen, kunnen de klachten verminderen of beter hanteerbaar worden.

 

 

Psychische klachten

Somberte, gevoelens van vervreemding, angsten. Doordat lichaam, ziel en geest niet harmonisch met elkaar samenwerken, kunnen psychische klachten ontstaan. Het doel van de uitwendige therapie is om de harmonie te verbeteren en de regie weer over het leven te krijgen.

 

Ouderdom

De laatste fase in het leven, lijkt niet iedereen even gemakkelijk te gaan. Er zijn veel veranderingen zoals veel vrije tijd, verminderde fysieke functies, verlies van dierbaren, vrienden en bekenden. Ook gedachtes over al dan niet leven na de dood, kullen een rol gaan spelen. Uitwendige therapie kan rust brengen in het lichaam, emoties en ervaringen verwerken en de vitaliteit aanspreken.

 

Slaapproblemen

Problemen bij het inslapen, doorslapen of te vroeg wakker zijn, worden met behulp van uitwendige therapie zeer guntig beïnvloed.

 

Vermoeidheid

Voor mensen die ervaren dat ze voortduren te moe zijn waarvoor geen medische verklaring is. Door uitwendige therapie kan de vitaliteit aangesproken worden, waardoor de zin in het leven toeneemt.

 

Preventief

Om gezond te blijven, je prettig te blijven voelen, kan men preventief een behandeling nemen, om zichzelf weer te doorwarmen en te vitaliseren.